Istoric

Email Imprimare PDF

Clubul Sportiv Handbal Club Odorheiu Secuiesc a fost înfiinţat în anul 2005, şi a fost construită pe echipa de juniori I., a Clubului Sportiv Şcolar care a câştigat titlul naţional în ediţia 2004-2005. Din anul 2006 denumirea clubului a fost schimbat in Handbal Club Odorheiu Secuiesc.[/p] Prin înscrierea echipei în Divizia A, a campionatului naţional, Odorheiu Secuiesc, unde handbalul are tradiţie încă din anii 1930, vrea să redevine în elita handbalului românesc. Pe parcursul anilor la echipa din Odorhei au jucat: Nagy Sándor, Páhán Ernő si Danis Ferenc componenţi ai lotului naţional in anii 50, Barabas Arpad (CSM Resita, CCA), Csavar Zoltan (Carpati Marsa, Pick Szeged) Bartok Csaba (Pick Szeged, Ademar Leon, Fotex Veszprem), Ilyes Ferenc (Pick Szeged, MKB Veszprem).

În ediţia de campionat 2005/2006 echipa a evoluat în seria de vest a diviziei A, ocupând locul VI. Lotul echipei era alcătuit numai din jucători tineri, cu vârsta cuprinsă între 18-20 de ani, având cinci jucători la lotul de tineret şi un jucător la lotul de juniori. Echipa joacă partidele de pe teren propriu în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, cu o capacitate de 1.300 de locuri, realizând în ediţia trecută în medie 750 de spectatori/partidă. Pe parcursul campionatului a fost realizată pagina de web a clubului (www.szkc.ro), precum şi o emisiune TV de 30 de minute, intitulat Magazin de Handbal, difuzat pe postul local şi la 12 posturi din judeţul Harghita.

Pentru ediţia de campionat 2006/2007 obiectivul stabilit de către conducerea clubului a fost promovarea în Liga Naţională. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv lotul a fost întărit cu patru jucători cu experienţă. Totodată în colaborare cu Clubul Sportiv Şcolar am înscris cu patru echipe în campionatele de junior, pentru a asigura în continuare jucători tineri pentru echipa de seniori. La sfarsitul campionatului HC Odorhei a castigat seria C cu 21 de victorii si trei infringeri.

Pentru ediţia de campionat 2007/2008 obiectivul stabilit de către conducerea clubului a fost mentinerea echipei în Liga Naţională. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv a fost numit in functia de antrenor domnul Constantin Stefan (campion national si participant in Liga Campionilor cu Dinamo Bucuresti), iar lotul a fost întărit cu zece jucători cu experienţă. Echipa a intrecut mult asteptarile, in toamna fiind liderul Ligii Nationale dupa etata a 7-ea, iar in final clasand pe locul VI. Totodata echipa a doua, bazata pe tinerii din zona, a fost inscris in Divizia A.

Pentru ediţia de campionat 2008/2009 obiectivul stabilit de către conducerea clubului este calificarea intr-o cupa europeana si calificarea in semifinala Cupei Romaniei. Obiectiv pentru care au fost legitimati inca sase sportivi.

 
IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.hu