U10: Döntőbe jutottak a fiúk

E-mail Nyomtatás PDF

Óriási fegyvertényt vitt véghez a Székelyudvarhelyi KC legfiatalabb korcsoportja. Három győzelemmel, egy vereséggel kijutottak a döntő tornára.

Szombaton és vasárnap Szinérváralja adott otthon az U10-es (ifi 5) korosztály elődöntő tornájának. A megmérettetésen nyolc együttes szerepelt, melyet a szervezők két négyes csoportba soroltak. A Csavar Zoltán és Simon Áron által felkészített Székelyudvarhelyi KC két együttessel is kivívta a jogot, hogy legyen ezen a tornán, de a szakszövetség végül csak egy csapat versenyeztetését engedte meg.

Az udvarhelyi és keresztúri csoportokból alkotott SzKC a házigazdákkal kezdett, végig előnyben volt, csak a végjátékban lett szorosabb a meccs, de a győzelem nem forgott veszélyben egy pillanatig sem. A folytatásban a torna legkategorikusabb diadalát aratták a gyerekkézilabdázók, gólt sem kaptak Besztercétől.

Vasárnap reggel a csoportelsősségért játszott a gárda, itt sem volt különösebb probléma, simán nyertek a Fogaras ellen. Ezzel már el is dőlt, hogy biztosan ott lesznek a döntő tornán, hiszen az első négy helyezett szerzett ehhez jogot.

Az elődöntő torna fináléjában is nagyot küzdöttek a fiúk, de a Torda egy góllal jobbnak bizonyult. Az SzKC kijutása a döntőre óriási eredmény, ez a csoport ugyanis nyolc hónappal ezelőtt kezdte el a munkát, a sportággal való ismerkedést.

A Székelyudvarhelyi KC kerete: Ambrus Konrád-László, Bálint Emil, Bellu Róbert, Benkő Kristóf-Domokos, Bodó Norbert, Deák Szabolcs, Hintz Árpád-Magor, Mátyás Demeter, Joó Dávid, Kedei Zalán, Máthé Szabolcs, Péter Miklós, Szabó Szilárd, Szász Tamás, Szőcs Apor, Tamás Vencel, Tófalvi Krisztián, Udrescu Dániel.

Gyerekkézilabda, elődöntő torna

A Székelyudvarhelyi KC eredményei, gólszerzői:

a csoportkörben:
15–13 (8–4) a Szinérváraljával (Ambrus 7, Udrescu 5, Bodó 2, Szőcs 1)
19–0 (12–0) a Besztercével (Ambrus 4, Péter, Kedei, Mátyás, Tófalvi, Udrescu, Tamás 2-2, Hintz, Szőcs, Bodó 1-1)
18–7 (12–4) a Fogarassal (Szőcs 7, Tamás, Ambrus 4-4, Péter 2, Udrescu 1)

a döntőben:
13–14 (4–7) a Tordával (Szőcs 5, Udrescu 4, Bodó 2, Tófalvi, Péter 1-1)

A torna legjobb kapusának Bálint Emilt választották.

 
IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.hu

Kiemelt támogatókTovábbi támogatók

GRAWE România Asigurare SAKészítette