Bronzzal jöttek haza a fővárosból

E-mail Nyomtatás PDF

Óriási fegyvertényt hajtott végre a Székelyudvarhelyi ISK-KC ifjúsági 1-es kézilabdacsapata: a hétvégén Bukarestben rendezett országos döntőn a harmadik helyen végzett, így a torna végén a fiúk nyakába a bronzérmet akasztották.

Már az is nagy eredménynek számított, hogy Sipos Lóránt és Mester Zsolt edzők tanítványai bejutottak az ország legjobb nyolc csapata közé, hiszen az ISK-KC kerete nyolcvan százaléka megegyezett a tavaly még egy korosztállyal lennebb ugyancsak bronzérmet szerző ifjúsági 2-es együttesével.

alt

A döntő 1-es csoportjának első mérkőzésén nem jött ki a lépés a tapasztaltabb és végső győztes Nagybányai ISK II. ellen, hiányzott a csapatból az, hogy senki sem emelkedett ki igazán játékával, végül öt góllal kikaptak. Hamar rendezték a sorokat, a második fordulóban egy góllal legyőzték az esélyesebbnek tartott Bukaresti CSM gárdáját. A fiúk úgy készülhettek az utolsó csoportmeccsre, hogy a Nagybányai Marta ellen egy döntetlen is elég az elődöntőhöz. De nem bíztak semmit a véletlenre, magabiztos, hatgólos győzelmet arattak.

A szombati elődöntőn az LPS Târgu Jiu ellen is tartott a jó forma, de a szünet előtt becsúszott egy kisebb hullámvölgy, hatgólos előnnyel ment pihenni az ellenfél. A szünet után percek alatt egyenlítettek, 20–20-at követően sehogy sem tudták átvenni a vezetést. Az erős és tapasztaltabb ellenfél pedig jobban bírta a hajrát, így kisdöntőben folytatta az ISK-KC. A bronzéremért kiírt mérkőzésen Resicabánya következett, a fiúk pedig a kezdő sípszótól kezdve mindent beleadtak – nem is volt kérdés, hogy kié lesz a bronz, nyolc góllal nyert az ISK-KC. Egyéni díjjal is gazdagodott a csapat, hiszen Mihály Zsoltot választották meg a torna legjobb védekező játékosának.

„Meccsről meccsre fejlődött a játékunk, minden dicséretet megérdemelnek a fiúk. A döntő legnehezebb csoportjába kerültünk, a CSM elleni meccs volt a legkeményebb számunkra. Minden meccsen jól játszottak, tartották a kiegyensúlyozott formát, meg is lett az eredménye” – nyilatkozta a tornát követően Mester Zsolt.

Eredmények, 1-es csoport.

Székelyudvarhelyi ISK-KC–Nagybányai Marta 32–26 (16–10), gólszerzők: Csog, Balázs, Csibi 6–6, Fekete D., Csáki 5–5, Fekete R. 2, Mihály Zs., György 1–1.

Székelyudvarhelyi ISK-KC–Nagybányai ISK II. 29–34 (12–15), gólszerzők: Csog 8, Balázs 7, Csibi 6, Csáki, Fekete R., Mihály 2–2, Fekete D., Szakács 1–1.

Bukaresti CSM–Székelyudvarhelyi ISK-KC 30–31 (17–16); gólszerzők: Csog 8, Csáki, Fekete R. 5–5, Balázs, Csibi 4–4, Fekete D. 3, Mihály 2.

A csoport végeredménye: 1. Nagybányai ISK II. 6 pont, 2. Székelyudvarhelyi ISK-KC 6, 3. Nagybányai Marta 3, 4. Bukaresti CSM 3.

Elődöntő: LPS Târgu Jiu–Székelyudvarhelyi ISK-KC 33–30 (18–12), gólszerzők: Csáki 9, Balázs 7, Fekete D. 4, Fekete R., Csibi 3–3, Csog, Mihály 2–2; Nagybányai ISK II.–Resicabányai Traian Vuia 26–25 (14–13).

Bronzmérkőzés: Székelyudvarhelyi ISK-KC–Resicabányai Traian Vuia 39–31 (17–14), gólszerzők: Csog 11, Balázs B., Csibi 6–6, Fekete D. 5, Csáki 4, Fekete R. 3, Mihály 2, György, Vizel 1–1.

Döntő: Nagybányai ISK II.–LPS Târgu Jiu 25–24 (12–14).

Az ISK-KC csapata: Dobai Arnold, Bokor Dániel – kapusok. Csáki Ferenc, Fekete Dániel, Szakács Tamás, György Roland, Vizel Dávid, Csog Vencel, Balázs Botond, Fekete Róbert, Csibi Hunor, Bilibók Zsolt, Putnoky Szabolcs, Mihály Zsolt. Edzők: Sipos Lóránt és Mester Zsolt.

 
IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.hu

Kiemelt támogatókTovábbi támogatók

GRAWE România Asigurare SAKészítette