Visszatértek a válogatottból

E-mail Nyomtatás PDF

Hat játékosunk kapott behívót a nemzeti együttesbe. Szerephez jutottak, gólokat szereztek. Ezen a héten már a klubcsapatban lépnek pályára.

Az elmúlt időszakban a nemzeti csapatok voltak a főszereplők, Európa-szerte Eb-selejtezőket rendeztek. A Székelyudvarhelyi KC-ból hat kézilabdázó vonult a különböző válogatott kereteibe, összesen tizenhárom gólt jegyeztek az udvarhelyi játékosok.

A román válogatott a szerbekkel játszott párosmérkőzést. Három SzKC-játkos volt ott a keretben, illetve a szövetségi kapitány Csog Vencelnek is megadta a lehetőséget, hogy az edzéseken ott lehessen. Chike Onyejekwének jól ment, mindkét meccsen 4-4 találatot szerzett. Mihalcea Andrei a másodikon kapott lehetőséget, ekkor kétszer volt eredményes. Szász Andrást ez alkalommal nem nevezték. A románok mindkét találkozón vereséget (26–27 és 22–27) szenvedtek, megtartották a kontinenstornára való kijutási esélyüket.

A fehéroroszok a lengyelekkel mérték össze tudásukat. Hazai környezetben 32–23-ra nyertek, idegenben pedig 27–27-es döntetlent könyvelhettek el. Makszim Baranau mindkétszer pályára lépett, egy gólt szerzett.

Bosznia-Hercegovina maximális pontszámot gyűjtött be, 32–27-re és 34–23-ra nyert a finnek ellen. Josip Peric két találattal vette ki részét a sikerekből.

A macedónok Izlanddal játszottak, otthon 30–25-re diadalmaskodtak, idegenben 30–29-re kaptak ki. Goce Ojleszkit mindkét meccsre nevezték, a szélsőnk nem szerzett találatot.

A sportolók visszatértek Székelyudvarhelyre, ma már részt vesznek az edzésen. Ezen a héten bajnoki találkozót rendeznek, a rájátszás második körében hazai környezetben fogadjuk a Dunărea Călărași együttesét.

 
IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.hu

Kiemelt támogatókTovábbi támogatók

GRAWE România Asigurare SAKészítette