Caba: Túljutunk rajtuk

E-mail Nyomtatás PDF

Elégedett az alapszakasszal. Törölni kell mindent, új bajnokság indul, ebben pedig az első lépést sikeresen meg kell megtennünk. Megvan hozzá az erőnk.

Szombaton pontot tett a Székelyudvarhelyi KC a Nemzeti Liga alapszakaszára. Csütörtökön a rájátszással egy teljesen új bajnokságnak vág neki, az első körben a Konstancai HC-val szemben küzdünk meg. Edzőnk, Vlad Caba értékelte az eddigieket, illetve elmondta véleményét a play-offal kapcsolatosan.

„Remek alapszakaszt tudtunk le. Ki kell emelnem, hogy nem veszítettünk egyetlen mérkőzést sem hazai közönség előtt – ez csodálatos mutató. Kevés olyan találkozó volt, amelyiken pontokat hullajtottunk. A Vasluinál és a Steauánál, nem lett volna szabad kisiklanunk. Na, meg a Tordával szembeni hazai meccsen, amit Csíkszeredában játszottunk. Ha ezeken is nyerünk, akkor sokkal előrébb végezhettünk volna, mint a negyedik hely.

Képben vagyunk, a bajnokság előtt azt tűztünk ki, hogy olyan helyen zárjuk az alapszakaszt, amelyik a rájátszás első körében pályaelőnyt ad. Nem szabad elfelednünk, hogy a nyári felkészülést úgy kezdtük el, hogy a keret nagy részét újonnan érkezett kézilabdázók alkották. Gyorsan beilleszkedtek, minden olajozottan ment” – elemezte az eddigieket a tréner.

„Most nekivágunk egy új bajnokságnak. Talán a negyedik idény, hogy a rájátszásban a versenykiírás nem jó. Elfogadhatatlan, értelmezhetetlen az, ami az utóbbi fordulókban történt. Egyes csapatok számolgattak, inkább kikaptak, csak, hogy más ellenfelet kapjanak. Ez sportetikai szempontból nagyon visszás. Az a rendszer, amelyik megenged ilyen dolgokat, az nem jó. Ezek engem nagyon zavarnak, a sajtóban is a kézilabda árnyoldala jelent meg, ez pedig nem tesz jót a Nemzeti Ligának.

Jön a Konstancai HC elleni mérkőzés. Az bizonyos, hogy mindent a nulláról kell kezdeni, arra kell maximálisan összpontosítsál, hogy kétszer legyőzd az ellenfeledet. Csak ez számít!

A tengerpartiakkal szemben az erőviszonyokat tekintve, úgy gondolom, hogy jobbak vagyunk. Vagyunk olyan jók, hogy legyőzzük őket. Tudjuk, hogy több olyan játékosuk van, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek, sok ilyen jellegű találkozót megvívtak. Viszont a kortényező mellettünk szól.

Ki kell használnunk a pályaelőnyünket, illetve azt, hogy sokkal frissebb csapatunk van. Biztos vagyok, hogy sikeresen túljutunk rajtuk!”.

 
IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.hu

Kővetkező mérkőzés

Kiemelt támogatókTovábbi támogatók

GRAWE România Asigurare SAKészítette