Ha Potaissa, akkor panaszlevél

E-mail Nyomtatás PDF

Ismét a Torda ellen, ismét a játékvezetői ítéletek, ismét ellenszélben játszottunk, ismét panaszt tettünk le, ismét várjuk a döntést.

Pénteken délután elküldtük az illető szervnek a klub hivatalos álláspontját. A szerda délutáni, a Nemzeti Liga tizenkilencedik játéknapjához tartozó mérkőzésen a Székelyudvarhelyi KC 29–28 arányban szenvedett vereséget a Tordai Potaissa otthonában. Az egész találkozó alatt érezni lehetett, hogy a sípmesterek ítéletei rendre a házigazdáknak kedveztek.

Klubunknak 48 óra állt a rendelkezésére, hogy elküldje panaszát. Miután kielemeztük a találkozót, éltünk ezzel. Bebizonyosodott, hogy az összecsapás alatt a fővárosi Andrei Vasilescu – Theodor Serbu páros több alkalommal is kérdéses ítéletet hozott. A tévéfelvételek alapján elkészített jelentésünkben a mérkőzés húsz játékfázisát elemeztük.

A leadott jelentésben azt is megemlítettük, hogy leginkább Andrei Vasilescu követte el a legtöbb hibát.

Nem újkeletű, hogy a Tordai Potaissával szembeni mérkőzések nem érnek véget a lefújást követően. Csak a tavalyi szezonban két alkalommal panaszoltuk be a játékvezetőket a Kolozs megyei párharcokat követően. Előbb az alapszakaszbeli összecsapás után a konstancai Georgescu – Moldoveanu duót, majd a rájátszásban a bukaresti Manea – Iliescu páros is „megtolta a Torda szekerét”. Persze, mindkét összecsapást elveszítettük.

Azt tudjuk, hogy az eredményen már nem változtathatunk, viszont nem mehetünk el egy ilyen alattomos, a sportszerűségnek merőben ellentmondó magatartás mellett. A jelentések után az előbbi sípmestereket négy mérkőzésre tiltották el, míg az utóbbiakat figyelmeztetésben részesítették.

Nem kívánunk álláspontot megfogalmazni, mindenki megteheti az információk tudatában. Viszont annyit hozzáteszünk, hogy az erdélyi kézirangadónak beharangozott összecsapások nem a pályán dőlnek el. Az előre lefutott eredményt mesterségesen generálják. Ezzel pedig egy csapat egész éves munkáját söpörhetik a szőnyeg alá.

Fotó: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro.

 
IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.hu

Kiemelt támogatókTovábbi támogatók

GRAWE România Asigurare SAKészítette