Elismerték, az SzKC volt a jobb

2017-11-13

Ragyogó kézilabdát mutatva győzte le együttesünk a fővárosi riválist. Az edzők, játékosok nyilatkoztak a lefújást követően.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű itt, ismerős környezetben, nagyon jó ellenféllel szemben. Remek napot fogott ki az SzKC, szinte mindenben felülmúlt minket. Be kell látnunk, hogy jobbak voltak. Még keményebben kell dolgoznunk a folytatásban, remélem, hogy lejár a rossz sorozatunk, elkezdjük a felzárkózást.

Gratulálok az ellenlábasnak, nem marad más hátra számunkra, mint a visszavágón a vereségért törlesszünk”.

Ionuț Ciobanu, a Bukaresti CSM kapusa

„Az elismeréssel kell kezdenem, szinte biztosan a legjobb mérkőzést játszotta az Udvarhely ellenünk. Minden bejött nekik, míg mi elveszítettük a játék irányítását a második félidőben. Az első felvonás még úgy ahogy, rendben volt, annak ellenére, hogy a szünetben ötgólos volt a hátrányunk. Nem volt minden vesztve.

Ez nem a mi napunk volt, eléggé elcsigázott, vontatott volt a játékunk. Messzemenő következtetést most nem akarok hozni. Marad az elismerés, hogy a három megszerzett pont megérdemelt, a továbbiakban pedig sok szerencsét kívánok a klubnak”.

Vlad Caba, a CSM edzője

„Jó azt hallani, amikor az ellenfél is elismeri, hogy jól játszottunk. Valóban, a legjobb mérkőzést produkáltuk ebben az évadban. Igazi csapat képét mutattuk. A védekezés nagyon jól zárt, mindegy, hogy ki volt éppen a falban, odatette magát százszázalékosan.

Azt kell megragadnunk ebből a találkozóból, hogy a további összecsapásokon is hasonlóan teljesítsünk. Nem szabad elfelejteni, hogy ezért mi minden egyes napon megdolgozunk, az edzéseken kemény munka folyik, melynek a gyümölcse kezd látszani”.

Szőke Marius, az SzKC játékosa

„Kissé fura állapot, az asztal egyik részén a volt SzKC, a másikon a mostani csapat ül. Mindkét fél megérdemli a gratulációt, biztos vagyok benne, hogy érzelmileg más töltetű meccs volt ez, mint bármelyik a bajnokságban. Vlad Caba az elmúlt években nagyon erős alapokra helyezte a klubot, érmeket, Challenge Kupát nyert a csapattal.

Megvagyok elégedve azzal, amit ma a csapatom mutatott. Ezért pedig gratuláció jár a fiúknak. Igazi csapatmunkával múlták felül a CSM-t, amelyik az egyik legjobb csapat a román pontvadászatban – tapasztalt, válogatott játékosokkal.

Már párszor hangsúlyoztam, most sem szabad elfelednünk, hogy ezek a találkozók felkészítenek a rájátszásra. Most az alapszakaszban vagyunk, hétről-hétre pályára lépünk, a rangsor pedig változik. Nyílt csata zajlik, egyelőre arra kell figyelnünk, hogy az élbolyban legyünk, aztán pedig minden a play-offban dől el”.

Dragan Djukics, az SzKC edzője

Hírek

A néhai elnökünk hagyatéka

A tartozásról, a magyar kormánypénzről, az esetleges...

Nincs tovább: kiszállunk a bajnokságból

A túlélés megteremtéséről szóltak az elmúlt...

Elhunyt dr. Verestóy Attila, az SzKC elnöke

Súlyos betegséget követően távozott körünkből a...

Következő mérkőzés

Rangsor

# Csapat LM GK P
1 Steaua Bucureşti 15 41 34
2 Poli Timişoara 15 62 32
3 SzKC 15 55 32
4 Potaissa Turda 15 39 30
5 HC DS Constanța 15 29 30
6 CSM Bucureşti 15 30 28
7 Dinamo Bucureşti 15 29 27
8 Dunărea 15 -6 25
9 CS Minaur Baia Mare 15 -19 18
10 CSM Focșani 15 -34 13
11 CSU Suceava 15 -35 13
12 HC Vaslui 15 -64 12
13 CSM Făgăraș 15 -49 10
14 Poli Iași 15 -78 4