Elégedett nyilatkozatok a legvégén

2017-12-14

Két játékosunk és az edzőnk értékelte a rangadót. Keményen megdolgoztak a sikerért, mosolyogva mondták el, miként élték meg a pályán a sikert.

„Mindenki tudta a csapatból, hogy kemény, nehéz találkozónk lesz. Ezt a lefújást követően sem látom másképp. A meccs előtt az edzőnk többször kiemelte, hogy a jó védelemmel megnyerhetjük a rangadót. Nagyon akartuk a győzelmet, motiváltak voltunk, odafigyeltünk minden részletre.

Minden volt ezen a találkozón, indulat, piros és kék lap, az eredmény nagyon sokszor változott. A lényeges, hogy ezúttal mi nyertük meg ezt a derbit. Örvendek, mert nekem is kijött a lépés. Megszereztük a pontokat, ez a többiek nélkül nem sikerülhetett volna, a védőfal előttem tette a dolgát, így nekem is könnyebb volt a feladatom”.

Rangel Luan da Rosa, az SzKC kapusa

„Csak csatlakozni tudok a csapattársamhoz abban a tekintetben, hogy nehéz találkozón vagyunk túl. Az előjelek nem voltak jók, két alapemberünk sérülést szenvedett, a lelátón ült, egy másiknak pedig az összecsapás előtt lett gondja az egészségével.

Jól előkészítettük a meccset. A győzelmet a védekezés hozta, támadásban a játék annyira nem volt jó – ezen még sokat kell dolgoznunk. A Torda is odatette magát, kemény csatát vívtunk meg. A kapusoknak jól ment, így picit könnyebb volt indításból, vagy üres kapura gólokat szerezni.

Mindenkinek gratulálok, köszönjük a szurkolóknak a remek hangulatot. Jó itt játszani”.

Uros Vilovszki, az SzKC játékosa

„A szívünkkel nyertük meg a találkozót. Lehet, hogy sok dolgot jobban csinálhattunk volna, vagy, hogy más taktikát alkalmazhattunk volna, összességében ami fontos, hogy itthon diadalmaskodtunk. Nagy segítséget adott a közönségünk, rendkívüli hangulatot teremtettek. A játékosok mindent megtettek, hogy ezt meghálálják.

Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, sok mérkőzéssel, utazásokkal. Nem is volt teljes a keret erre a meccsre. Ami sokkal fontosabb, hogy megnyertük a presztízsmeccset. A védekezés sokat számított. Az egyik legjobb defenzívánk a miénk a bajnokságban. Elértünk egy szintet, viszont most ezen emelnünk kell.

Letudtuk ezt az évet, ez a négy-öt hónap alatt sokat változott a csapat képe. Most már sokkal könnyebben mennek a dolgok, mert megismertük egymást. Tudjuk, hogy ki mire képes, megtanultuk a játék filozófiáját. Remélem, a sérülések elkerülnek a folytatásban, erős csapattá kovácsolódtunk, senkitől sem riadunk meg”.

Dragan Djukics, az SzKC edzője

Hírek

A néhai elnökünk hagyatéka

A tartozásról, a magyar kormánypénzről, az esetleges...

Nincs tovább: kiszállunk a bajnokságból

A túlélés megteremtéséről szóltak az elmúlt...

Elhunyt dr. Verestóy Attila, az SzKC elnöke

Súlyos betegséget követően távozott körünkből a...

Következő mérkőzés

Rangsor

# Csapat LM GK P
1 Steaua Bucureşti 15 41 34
2 Poli Timişoara 15 62 32
3 SzKC 15 55 32
4 Potaissa Turda 15 39 30
5 HC DS Constanța 15 29 30
6 CSM Bucureşti 15 30 28
7 Dinamo Bucureşti 15 29 27
8 Dunărea 15 -6 25
9 CS Minaur Baia Mare 15 -19 18
10 CSM Focșani 15 -34 13
11 CSU Suceava 15 -35 13
12 HC Vaslui 15 -64 12
13 CSM Făgăraș 15 -49 10
14 Poli Iași 15 -78 4